perjantai 28. lokakuuta 2016

Sata miljoonaa katsojaa?!

Löysin itseni tonttuilemasta tämän päivän Hesarista!
Tanssin eilen show'ssa, jolla oli arvioilta sata miljoonaa katsojaa! HÄH? Tämä kaikki tapahtui siis Alitrip -nimisen suuren Kiinalaisyrityksen lanseeraustilausuudessa täällä Rovaniemellä Napapiirillä. Mulla oli kunnia olla tonttuna tanssimassa tilaisuudessa. Tilaisuus ja sen tunnelma olivat melkoisen päätä huumavia, mutta kelataanpas pari päivää taaksepäin, niin kerron teille hieman koko jutusta.

Meillä oli ennen syyslomaa tiedossa, että loman jälkeen alettaisiin treenaamaan jotakin Kiinalaisille turisteille esitettävää tonttutanssia. Syysloman jälkeisenä maanantaina alettiin siis tehokkaasti treenaamaan noin parin minuutin mittaista tonttumaista koreografiaa kasaan. Työviikko jatkui tiistain ja keskiiviikon parin tunnin mittaisilla treeneillä ja torstaina oli varsinainen showtime. Harjoitusaikataulu oli sen vuoksi niin tiukka sillä osa porukasta, itseni mukaan lukien, työskenteli tonttutreenien lisäksi teatterilla. Teatterilla vietimme siis maanantai aamupäivän ja tiistai & keskiviikko aamu- ja iltapäivät. Parhaimmillaan päivän aikataulu näytti suunnilleen tältä:

10.00-14.00 teatteri
14.30-16.30 tonttutreenit
18.00-21.30 teatteri

Osaatte ehkä kuvitella miltä tuntuu tehdä noin kymmenen tunnin työpäivää, kun kyseessä on niinkin fyysinen asia kuin tanssiminen. Eikä tilannetta tietenkään helpota yhtään se, että koko ajan on pyrkimys omaksua ja muistaa uutta materiaalia niin teatterilla kuin tonttukoreografiassakin. Huh ja vielä toisen kerran huh, mutta siitä selvittiin vaikka aika hapoille tämä viikko meidät kaikki veti. Pidemmällä aikavälillä tuollaista ei tietenkään voisi harrastaa, sillä jossain vaiheessa (ehkä aika piankin?) kroppa kuormittuisi ihan liikaa. Mainittakoon tähän väliin, että tanssialalla ylikuntotapaukset ovat harmittavan yleisiä. Mutta koska kyseessä oli tällainen yhden viikon riuhtaisu, niin oli myös positiivinen kokemus huomata kuinka hyvä paineensietokyky mulla oikeasti onkaan  niin fyysisesti kuin henkisestikin kuormittavassa paikassa mun kroppa ja muisti pelittivät hyvin!

En tiedä jätettiinkö meille tarkoituksella kertomatta ennen lomaa se, millaisessa tilaisuudesta tultaisiin tanssimaan.. Tarkoituksella tai ei, olen todella tyytyväinen että meille ei yksityiskohtaisesti asiasta ennen lomaa tarinoitu. Olisi loma mennyt sitten mukavasti stressatessa tulevaa viikkoa. Tällä viikolla asiasta kerrottiin meille hieman enemmän ja paljastettiin että kyseessä olisi Kiinalaisyrityksen lanseeraustilaisuus. En vielä silloinkaan ihan hoksannut kuinka isosta jutusta oli kysymys. Käytiin keskiviikkona teatteripäivän jälkeen tekemässä tanssin lavaharjoitus ja se meni mun mielestäni ainakin ihan penkin alle. Paikat olivat hukassa ja lavan koko pääsi hieman yllättämään. Treeneissä jo vähän ihmeteltiin ja ihasteltiin kuinka hienot puitteet Napapiirille tilaisuutta varten oli rakennettu. Lanseeraustilaisuus järjestettiin siis lasista rakennetusta talossa ja somistuksessa oli hienosti suomalainen design esillä.

Keskiviikkona Napapiirillä kävi kova säpinä!

Torstaina me kiidettiin suoraan teatteritreeneistä Napapiirille kenraaliharjoituksiin. Silloin mulle viimeistään valkeni miten isosta jutusta oli kysymys. Saatiin paljon ohjeita siitä, mitä meiltä illan aikana odotettiin, missä pitäisi seistä ja mitä tehdä milloinkin. Olin tosi tyytyväinen meidän koko ryhmään siitä miten hienoa työtä kaikki tekivät! Kun tilaisuus alkoi, niin paikalla saapui noin pari sataa eri sidosryhmien edustajaa ja VIP-vieraita Kiinasta sekä ympäri Eurooppaa. Lehdistöä oli paikalla myös melko runsaasti.

Meidän tonttutanssi oli koko tilaisuuden avausnumero ja se meni oikeen hyvin koko ryhmältä. Avustettiin myös joulupukin ja poron saapumisessa ja oltiin yleisesti esillä "tontturoolissa" tilaisuuden puheiden aikana. Osat tontuista olivat lavalla apuna myös varsinaisessa lanseeraushetkessä. Sen jälkeen alkoi konsertti, jossa esiintyi mm. Kiinan Voicen voittajia sekä suomalainen Venior. Viimeisen biisin aikana, jonka kaikki laulajat esiintyivät yhdessä, tontut lähtivät mukaan "taustatanssijoiksi". Tilaisuus päättyi ja meidän tonttujen kanssa otettiin no ainakin 20 kuvaa. Koko show siis streamattiin suoraan Kiinan Youtuben kaltaiselle sivulle, jossa katsojia oli ilmeisesti ollut sata miljoonaa. Jossakin puhuttiin myös Euroviisujen kokoisesta tapahtumasta. En todellakaan tajunnut, että kysymyksessä oli näin iso juttu ja että katsojia voisi olla noin paljon. Ja onneksi muutkaan meidän ryhmän tanssijat eivät sitä tajunneet. Lavalla olimme melko rentoja, hassuttelevia ja höpsöjä tonttuja  jos oltaisiin tajuttu kuinka monta katsojaa meitä ruudun takaa katselee, niin homma olisi voinut mennä melko paljon totisemmaksi ja jäykemmäksi.Pakollinen backstage-selfie

Muun muassa Hesari kirjoitti aiheesta ja juttu löytyy täältä. Tämä tonttutyttökin oli päässyt kuvaan.
Koko eilisen illan kasvoilla ollut kestohymy ei meinannut hyytyä vielä nukkumaan mennessäkään, vaikka poskilihakset olivatkin jo ihan kipeänä jatkuvasta virnistelystä. Super raskaan ja stressaavankin viikon jälkeen voin silti sanoa, että I JUST LOVE WHAT I DO <3 Tosi kiitollinen olo tästä kaikesta. Saatiin myös ainoastaan hyvää palautetta meidän esiintymisestä. Se lämmitti mieltä entisestään!

Tämän viikonlopun joudun keskittyä tästä viikosta palautumiseen. Kroppa käy jossakin ihan ylikierroksilla ja vaikka fyysisesti olisin paikallani niin kroppa sisäisesti jatkaa vielä liikettä. Päässä kuuluu musiikkia, mieli kertaa koreografioita, ruokahalu katosi jo puolessavälissä viikkoa jatkuvasta treenistä huolimatta ja välillä on pahoinvoiva olo. Viime yönä nukkumisesta ei meinannut tulla mitään, sillä sydän hakkasi ja kroppa ilmoitti olevansa täysin virkeä vaikka järki sanoikin että tässä  vaiheessa täytyisi olla super väsynyt. Edelleen kroppa haluaa lenkille, balettitunnille, venyttelemään, uimaan tai ihan mitä vaan aktiviteettia. Tekisi mieli hyppiä koko ajan vaikka tasajalkahyppyjä paikallaan! Pidän kuitenkin järjen päässä, sillä nyt ollaan melko pahassa ylivireytymisen tilassa. Voi olla, että jätän liikkumisen koko viikonlopun ajalta kokonaan pois rauhallisia kävelylenkkejä lukuunottamatta. Aloitan siis rentoutumisen katsomalla jonkun hyvän leffan! Muitakin rentoutumis- ja rauhottumisvinkkejä saa ehdottaa :)

Hyvää viikonloppua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Moi, mä olen tykännyt todella paljon youtubesta löytämästäni sarahbethyoga-kanavasta. Siellä on sellaisia simppeleitä 10-30 min. joogavideoita, ne mitkä on nimellä deep strech, tai for stress, anxiety ym. on superrentouttavia. Plus sillä naisella on miellyttävän rauhallinen ääni :) Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon vinkistä :) Tätä aion kokeilla ihan varmasti!

   Poista
 2. Aivan upeaa! Varmasti tuntuu mahtavalta olla mukana noinkin suuressa tapahtumassa :). Nuo teidän tottuasut ovat muuten äärettömän suloiset :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kyllä ihan huikea homma! Ja tonttuasut ovat kyllä hauskat. Ne ovat ihan "viralliset" tonttustandardit täyttävät... Täällä pohjoisessa kun joulupukki ja tonttubisnes on iso juttu, niin täytyy olla kunnon vermeet esiintyessä :D

   Poista